Jadłospis:  21 - 24 czerwca 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,  

Poniedziałek, 21-06-2021r.

Żurek z ziemniakami (1,5,7,9), chleb -1, makaron z sosem mięsno-warzywnym (1,5,7,8,9,10), ogórek świeży, kompot

Wtorek, 22-06-2021r.

Zupa z fasolki szparagowej (1,7,8,9).chleb -1, ziemniaki, kotlet pożarski(1,3,5,7,8,10), sur.  pomidor ze śmietaną (7), kompot.

Środa, 23-06-2021r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,8,9,10), chleb -1, ryba z pieca (1,3,4,7,8,9,10), ziemniaki, sur. kapusta pekińska (7,8,10) kompot.

Czwartek, 24-06-2021r.

Zupa ogórkowa (1,5,7,8,9,10), ziemniaki, pieczeń w sosie pieczeniowym (1,3,5,6,8), sałata z rzodkiewką i śmietaną (7), chleb -1, kompot

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Jadłospis:  14 - 18 czerwca 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,  

Poniedziałek, 14-06-2021

Zupa szczawiowa z jajkiem (1,3,5,7,9,10), ziemniaki- kotlet mielony (1,3,5,7,9,10), sur.  z białej kapusty(3,7,8,10)kompot, chleb -1.

Wtorek, 15-06-2021r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9,10). Chleb -1, ziemniaki ,filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (1,6,7,8,9,10), kompot.

Środa, 16-06-2021r.

Krupnik ryżowy (1,6,7,9,10), chleb-1, paluszki rybne (1,4,5,6,8,10),sałata z ogórkiem i śmietaną (7) ziemniaki, kompot.

Czwartek, 17-06-2021r.

Zupa kalafiorowa z zacierką(1,3,6,7,8,9,10), chleb-1, Ziemniaki, kotlet schabowy (1,3,5,7,8,10), sur. marchew z jabłkiem w sosie majonezowo-chrzanowym (3,5,7,10) kompot

Piątek, 18-06-2021r.

Zupa jarzynowa (1,6,7,9), chleb-1, pierogi z serem i śmietaną (1,3,7) kompot

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Jadłospis:  07 - 11 czerwiec 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,  

Poniedziałek, 07-06-2021

Biały barszcz (1,5,7,9), spaghetti z sosem bolońskim (1,6,9,10), napój z soku, chleb -1.

Wtorek, 08-06-2021r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,8,9,10). Chleb -1, ziemniaki, kotlet panierowany z fileta drobiowego (1,3,5,7,8,10), marchew duszona z groszkiem (1,7), kompot.

Środa, 09-06-2021r.

Kapuśniak z młodej kapusty (1,8,9,), chleb-1, kotlet z ryby (1,3,4,6,9,10),mizeria (7) ziemniaki, kompot.

 Czwartek, 10-06-2021r.

Zupa koperkowa (1,6,7,9,10), chleb-1, Ziemniaki, Polędwica w sosie grzybowym (1,5,7,8,10), sur. wiosenna (3,7,10) kompot

 Piątek, 11-06-2021r.

Grochówka (1,6,9), chleb-1, naleśniki z twarogiem i cukrem pudrem (1,3,6,7,10) kompot.

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Szanowni Rodzice!

     Ponawiam prośbę, aby nie zaokrąglać wpłat za obiady, wpłacają Państwo dokładnie kwotę podaną przeze mnie w e-mailu. Przypominam jednocześnie, że od nowego roku kalendarzowego 2021 odpisy za obiady zgłaszamy, dzwoniąc  tylko pod nr telefonu 857121023.                                                                                                                                                                                               Kierownik świetlicy: M. Szymańska