.
.
JADŁOSPIS: 20.06 - 24.06.2022
1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
Poniedziałek, 20-06-2022r.
Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,7,9), Chleb (1) –Ziemniaki – Forszmak (1,5,6,8,9,10) Sur. z młodej kapusty z ziołami w sosie winegret (10) –Kompot
Wtorek, 21-06-2022r.
Zupa z zielonego groszku (1,7,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet panierowany z fileta drobiowego (1,3,5,6,8,10) – Sur. marchew z jabłkiem i majonezem (3,5,7) -Kompot
Środa, 22-06-2022r.
Kapuśniak z młodej kapusty (ziemniaki) (1,8,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki –Paluszki rybne (1,4,5,6, 10) –Mizeria (7) - Kompot
Czwartek, 23-06-2022r.
Zupa z fasolki szparagowej ( 1,7,9)- Chleb (1)- Ziemniaki- Pieczeń rzymska w sosie własnym (1,3,7,8,10)- Pomidor ze śmietaną (7)- kompot
Piątek, 24-06-2022r.
ŻYCZYMY UDANYCH WAKACJI!!!
JADŁOSPIS: 13.06 - 17.06.2022
1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
Poniedziałek, 13-06-2022r.
Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9), Chleb (1) –Kasza jęczmienna (1) – Klopsik w sosie śmietanowym (1,3,5,6,7,8,9,10) Ogórek –-Kompot
Wtorek, 14-06-2022r.
Zupa rosół (z makaronem) (1,3,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet pożarski (1,3,5,6,8,10) – Sur. marchew z jabłkiem z sosem majonezowo- chrzanowym (3,5,7,12) -Kompot
Środa, 15-06-2022r.
Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki –Pulpet z ryby w sosie koperkowym (1,3,4,6, 7,8,10) –Sur, z młodej kapusty (5,7,10) - Kompot
Piątek, 16-06-2022r.
Zupa fasolowa (1,6,9), Chleb (1) – Makaron z twarogiem i śmietaną (1,3,7) - Kompot
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.
JADŁOSPIS: 06.06 - 10.06.2022
1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
Poniedziałek, 06-06-2022r.
Zupa żurek (1,7,9), Chleb (1) –Makaron- Gulasz mięsno-warzywny (1,5,6,7,9,10) Ogórek –-Kompot
Wtorek, 07-06-2022r.
Zupa koperkowa (z makaronem) (1,7,9), Chleb (1) – Ziemniaki- Udko pieczone (5,6,8,9,10) - Sałata ze śmietaną (7) -Kompot
Środa, 08-06-2022r.
Krupnik ryżowy (7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Ryba smażona (1,3,4,5, 8,10) –Sur, z młodej kapusty (5,7) - Kompot
Czwartek, 09-06-2022r.
Zupa jarzynowa (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki -Kotlet rumuński (1,3,5,6,10) –Sur. wielowarzywna (7,10) -Kompot
Piątek, 10-06-2022r.
Zupa grochówka (1,9), Chleb (1) – Ryż z jabłkiem prażonym ze śmietaną i cynamonem (5,6,7,10)- Kompot
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.
JADŁOSPIS: 30.05 - 03.06.2022
1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
Poniedziałek, 30-05-2022r.
Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,7,9), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet mielony (1,3,5,6,8,9,10) Sur. z kapusty czerwonej (6,10) –-Kompot
Wtorek, 31-05-2022r.
Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9,10), Chleb (1) – Filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym ryżem (6,8,910) -Kompot
Środa, 01-06-2022r.
Krupnik wiosenny (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Paluszki rybne (1,4,5, 6,8,10) –Mizeria (7) - Kompot
Czwartek, 02-06-2022r.
Zupa kalafiorowa (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki -Kotlet schabowy panierowany (1,3,5,6,8,10) –Sur. z młodej kapusty (3,7,8,10,12) -Kompot
Piątek, 03-06-2022r.
Zupa szczawiowa (1,7,9), Chleb (1) – jajko w sosie musztardowym (1,3,6,7,10)- Sur z kapusty pekińskiej (3,5,6,8,10)- Kompot
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.
JADŁOSPIS: 23.05 - 27.05.2022
1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,
Poniedziałek, 23-05-2022r.
Zupa pomidorowa z makaronem (1,5,7,8,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Gulasz mięsny (1,5,6,7,8,9) Sur. z kapusty młodej z sosem winegret (6,10) –-Kompot
Wtorek, 24-05-2022r.
Zupa z fasolki szparagowej (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki – Kotlet pożarski (1,3,5,6,7,10) –Marchew z jabłkiem i majonezem (3,5,7) -Kompot
Środa, 25-05-2022r.
Krupnik ryżowy (7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Ryba po grecku (1,3,4, 6,8,9,10) –-- Kompot
Czwartek, 26-05-2022r.
Kapuśniak z młodej kapusty (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki – Pieczeń rzymska w sosie własnym (1,3,7,9,10) –Sałata ze śmietaną (7) -Kompot
Piątek, 27-05-2022r.
Zupa fasolowa (1,6,9), Chleb (1) – Pierogi z serem i śmietaną (1,3,7)- Kompot
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.
M. Szymańska
Szanowni Rodzice!