JADŁOSPIS: 18.10 - 22.10.2021

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

Poniedziałek, 18-10-2021r.

Krupnik ryżowy (1,7,9,10) - Chleb (1) – Pulpet w sosie pomidorowym (1,3,6,7,8,10) – Sur. z białej kapusty (5,8,10) - Ziemniaki - Kompot

Wtorek, 19-10-2021r.

Pomidorowa z makaronem (1,7,8,9,10) -  Chleb (1) - Ziemniaki – Kotlet z fileta drobiowego (1,3,5,6,7,8,10) – marchew duszona (1,7) – Kompot

Środa, 20-10-2021r.

Zupa kalafiorowa z zacierką (1,3,7,9,10) – Chleb (1) – Ziemniaki – Kotlet z ryby (1,3,4,5,6,7,8,9,10) – Sur. z kapusty kwaszonej (6,10) - Kompot                              

Czwartek, 21-10-2021r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki – Polędwica w sosie grzybowym  (1,5,7,9,10) – Buraczki (10,) – Kompot

Piątek, 22-10-2021r.

Zupa szczawiowa (1,7,9) – Chleb (1) – Ziemniaki – Jajko w sosie musztardowym (1,3,6,7,8,10) – Surówka z kapusty pekińskiej (3,5,7,10) -  Kompot

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 11.10 - 13.10.2021

1 - zboża zawierające gluten; 3 - jaja i produkty pochodne; 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne; 6 - soja i produkty pochodne; 7 - mleko i produkty pochodne; 9- seler i produkty pochodne; 10 - gorczyca i produkty pochodne; 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne.  

Poniedziałek, 11-10-2021r.

Zupa ogórkowa (1,7,9,10) - Chleb (1) – Kasza jęczmienna - Gulasz mięsny (1,6,7,9,10) – Sur. z kapusty czerwonej (5,6,10, 12 ) – Napój z soku

Wtorek, 12-10-2021r.

Zupa z fasolki szparagowej (1,7,9,10) -  Chleb (1) – Ziemniaki - Udko pieczone (5,6,8,9,10) – Sur. pomidor ze śmietaną (7)- Kompot

Środa, 13-10-2021r.

Kapuśniak z ziemniakami (1,5,6,7,8,9) – Chleb (1) – Ziemniaki – Ryba w sosie greckim (1,3,4,6,8,9, 10) – Kompot

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 04.10 - 08.10.2021

1 - zboża zawierające gluten; 3 - jaja i produkty pochodne; 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne; 6 - soja i produkty pochodne; 7 - mleko i produkty pochodne; 9- seler i produkty pochodne; 10 - gorczyca i produkty pochodne; 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne.  

Poniedziałek, 04-10-2021r.

Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,7,9,10) - chleb (1) – ziemniaki - bigos z kapust mieszanych z szynką i kiełbasą (1,5,6,9,10) – napój z soku

Wtorek, 05-10-2021r.

Rosół (1,3,6,9) - chleb (1) – ziemniaki - potrawka (1,7,9,10) – sur. z marchewki, ogórka i cebuli (6) - kompot

Środa, 06-10-2021r.

Krupnik wiosenny (1,7,9) – chleb (1) – ziemniaki – paluszki rybne (1,4,5,6,8,10) – sur. z kapusty pekińskiej (3,5,7,10) - kompot                                

Czwartek, 07-10-2021r.

Zupa koperkowa (1,9,10), chleb (1) - ziemniaki – kotlet schabowy (1,3,5,6,10) – jarzynka z buraczka (10) – kompot

Piątek, 08.10.2021r.

Zupa jarzynowa (1,6,7,9) – chleb (1) –makaron z twarogiem i ze śmietaną (1,3,7) - kompot

 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 27.09 - 01.10.2021

1 - zboża zawierające gluten; 3 - jaja i produkty pochodne; 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne; 6 - soja i produkty pochodne; 7 - mleko i produkty pochodne; 9- seler i produkty pochodne; 10 - gorczyca i produkty pochodne; 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne.  

Poniedziałek, 27-09-2021r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,8,9,10) - Chleb (1) – ziemniaki-kotlet rumuński (1,3,5,6,7,8,10) – sur. marchew z jabłkiem w sosie majonezowo-chrzanowym (3,5,7,12) - kompot

Wtorek, 28-09-2021r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9,10) -  Chleb (1) – Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (1,6,7,8,9,10) – Kompot

Środa, 29-09-2021r.

Krupnik ryżowy (1,7,9,10) – Chleb (1) – Ziemniaki – Ryba smażona (1,3,4,5,7,8,10) – sur. wielowarzywna (6,10) Kompot                                  

Czwartek, 30-09-2021r.

Zupa kalafiorowa z zacierką (1,3,7,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki – Pieczeń rzymska w sosie pieczeniowym (1,3,5,6,8,9) – Pomidor z cebulą i ziołami (9)– Kompot

Piątek, 01.10.2021r.

Barszcz ukraiński (1,6,7,9) – Chleb (1) –Pierogi z serem i śmietaną (1,3,7) -  Kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Zasady korzystania z obiadów szkolnych

  1. Zapisy na obiady dokonują rodzice wypełniając druk deklaracji na dany rok szkolny.
  2. Rezygnacja z obiadów następuje od 1 dnia nowego miesiąca (nie będzie uwzględniana rezygnacja obiadów w środku miesiąca czy na koniec). Rodzic zobowiązany jest zgłosić ten fakt najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca telefonicznie (tel: 857121023) lub pisemnie (meil- dziennik elektroniczny).
  3. Opłatę za obiady dokonujemy do 10 dnia każdego miesiąca, niedotrzymanie terminu będzie skutkowało upomnieniem smsem, jeśli po smsie lub telefonie do rodzica nie będzie uiszczona opłata następuje skreślenie ucznia z listy obiadowej.
  4. Opłatę za obiady dokonujemy na konto bankowe szkoły: 97809300000040846020000040 podając w tytule wpłaty imię i nazwisko ucznia oraz klasę, do której uczęszcza i miesiąc za który dokonywana jest wpłata.
  5. Dokonując przelewu kwoty nie zaokrąglamy, wpłacamy kwotę podaną przez kierownika świetlicy na dzienniku elektronicznym.
  6. Korzystanie z obiadów przez uczniów jest możliwe w pełnym tygodniowym wymiarze(od poniedziałku do piątku). Nie ma możliwości rezygnacji z pojedynczych dni, w sytuacji gdy dziecko w któryś dzień nie chce jeść obiadu, proszę korzystać z opcji odpisu.
  7. Nieobecność dziecka w szkole należy zgłosić danego dnia do godziny 8.45 (tzw. odpis) pod nr telefonu 857121023. W przypadku braku takiej informacji jakiekolwiek odliczenia nie będą możliwe. Koszt niewykorzystanych obiadów odliczony będzie przy zakupie obiadów na następny miesiąc.
  8. Rodzice korzystający z obiadów przydzielanych przez MOPS mają obowiązek złożyć wniosek do MOPS(w miesiącach lipiec-sierpień oraz  na początku stycznia), karmienie uczniów korzystających z pomocy MOPS następuje dopiero po otrzymaniu decyzji z wyżej wymienionej instytucji.
  9. Przestrzeganie powyższych procedur pozwoli na sprawne zorganizowanie pracy stołówki.

 M. Szymańska


Szanowni Rodzice!

     Ponawiam prośbę, aby nie zaokrąglać wpłat za obiady, wpłacają Państwo dokładnie kwotę podaną przeze mnie w e-mailu. Przypominam jednocześnie, że od nowego roku kalendarzowego 2021 odpisy za obiady zgłaszamy, dzwoniąc  tylko pod nr telefonu 857121023.                                                                                                                                                                                               Kierownik świetlicy: M. Szymańska