.


.

Get Adobe Flash player

JADŁOSPIS: 20.06 - 24.06.2022

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

 Poniedziałek, 20-06-2022r.

Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,7,9), Chleb (1) –Ziemniaki – Forszmak (1,5,6,8,9,10) Sur. z młodej kapusty z ziołami w sosie winegret (10) –Kompot

Wtorek, 21-06-2022r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet panierowany z fileta drobiowego (1,3,5,6,8,10) – Sur.  marchew z jabłkiem i majonezem (3,5,7) -Kompot

Środa, 22-06-2022r.

Kapuśniak z młodej kapusty (ziemniaki) (1,8,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki –Paluszki rybne (1,4,5,6, 10) –Mizeria (7) - Kompot

Czwartek, 23-06-2022r.

Zupa z fasolki szparagowej ( 1,7,9)- Chleb (1)- Ziemniaki-  Pieczeń rzymska w sosie własnym (1,3,7,8,10)- Pomidor ze śmietaną (7)- kompot

Piątek, 24-06-2022r.

ŻYCZYMY UDANYCH WAKACJI!!!


JADŁOSPIS: 13.06 - 17.06.2022

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

 Poniedziałek, 13-06-2022r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9), Chleb (1) –Kasza jęczmienna (1) – Klopsik w sosie śmietanowym (1,3,5,6,7,8,9,10) Ogórek –-Kompot

Wtorek, 14-06-2022r.

Zupa rosół (z makaronem) (1,3,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet pożarski (1,3,5,6,8,10) – Sur.  marchew z jabłkiem z sosem majonezowo- chrzanowym (3,5,7,12) -Kompot

Środa, 15-06-2022r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,7,9,10), Chleb (1) - Ziemniaki –Pulpet z ryby w sosie koperkowym (1,3,4,6, 7,8,10) –Sur, z młodej kapusty (5,7,10) - Kompot

Piątek, 16-06-2022r.

Zupa fasolowa (1,6,9), Chleb (1) – Makaron z twarogiem i śmietaną (1,3,7) - Kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 06.06 - 10.06.2022

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

Poniedziałek, 06-06-2022r.

Zupa żurek (1,7,9), Chleb (1) –Makaron- Gulasz mięsno-warzywny (1,5,6,7,9,10) Ogórek –-Kompot

Wtorek, 07-06-2022r.

Zupa koperkowa (z makaronem) (1,7,9), Chleb (1) – Ziemniaki- Udko pieczone (5,6,8,9,10) - Sałata ze śmietaną (7) -Kompot

Środa, 08-06-2022r.

Krupnik ryżowy (7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Ryba smażona (1,3,4,5, 8,10) –Sur, z młodej kapusty (5,7) - Kompot

Czwartek, 09-06-2022r.

Zupa jarzynowa (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki -Kotlet rumuński (1,3,5,6,10) –Sur. wielowarzywna (7,10) -Kompot

Piątek, 10-06-2022r.

Zupa grochówka (1,9), Chleb (1) – Ryż z jabłkiem prażonym ze śmietaną i cynamonem  (5,6,7,10)- Kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 30.05 - 03.06.2022

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

 Poniedziałek, 30-05-2022r.

Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,7,9), Chleb (1) – Ziemniaki- Kotlet mielony (1,3,5,6,8,9,10) Sur. z kapusty czerwonej (6,10) –-Kompot

Wtorek, 31-05-2022r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9,10), Chleb (1) – Filet z kurczaka w sosie słodko- kwaśnym  ryżem  (6,8,910) -Kompot

Środa, 01-06-2022r.

Krupnik wiosenny (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Paluszki rybne (1,4,5, 6,8,10) –Mizeria (7) - Kompot

Czwartek, 02-06-2022r.

Zupa kalafiorowa (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki -Kotlet schabowy panierowany (1,3,5,6,8,10) –Sur. z młodej kapusty (3,7,8,10,12) -Kompot

Piątek, 03-06-2022r.

Zupa szczawiowa (1,7,9), Chleb (1) – jajko w sosie musztardowym  (1,3,6,7,10)- Sur z kapusty pekińskiej (3,5,6,8,10)- Kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


JADŁOSPIS: 23.05 - 27.05.2022

1- zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne , orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 - soja i produkty pochodne, 7- mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 - nasiona sezamu i produkty pochodne,

Poniedziałek, 23-05-2022r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,5,7,8,9,10), Chleb (1) – Ziemniaki- Gulasz mięsny (1,5,6,7,8,9) Sur. z kapusty młodej z sosem winegret (6,10) –-Kompot

Wtorek, 24-05-2022r.

Zupa z fasolki szparagowej (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki – Kotlet pożarski  (1,3,5,6,7,10) –Marchew z jabłkiem i majonezem (3,5,7) -Kompot

Środa, 25-05-2022r.

Krupnik ryżowy (7,9), Chleb (1) - Ziemniaki –Ryba po grecku (1,3,4, 6,8,9,10) –-- Kompot

Czwartek, 26-05-2022r.

Kapuśniak z młodej kapusty (1,7,9), Chleb (1) - Ziemniaki – Pieczeń rzymska  w sosie własnym  (1,3,7,9,10) –Sałata ze śmietaną   (7) -Kompot

Piątek, 27-05-2022r.

Zupa fasolowa  (1,6,9), Chleb (1) – Pierogi z serem i śmietaną  (1,3,7)- Kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


  1. Zapisy na obiady dokonują rodzice wypełniając druk deklaracji na dany rok szkolny.
  2. Rezygnacja z obiadów następuje od 1 dnia nowego miesiąca (nie będzie uwzględniana rezygnacja obiadów w środku miesiąca czy na koniec). Rodzic zobowiązany jest zgłosić ten fakt najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca telefonicznie (tel: 857121023) lub pisemnie (meil- dziennik elektroniczny).
  3. Opłatę za obiady dokonujemy do 10 dnia każdego miesiąca, niedotrzymanie terminu będzie skutkowało upomnieniem smsem, jeśli po smsie lub telefonie do rodzica nie będzie uiszczona opłata następuje skreślenie ucznia z listy obiadowej.
  4. Opłatę za obiady dokonujemy na konto bankowe szkoły: 97809300000040846020000040 podając w tytule wpłaty imię i nazwisko ucznia oraz klasę, do której uczęszcza i miesiąc za który dokonywana jest wpłata.
  5. Dokonując przelewu kwoty nie zaokrąglamy, wpłacamy kwotę podaną przez kierownika świetlicy na dzienniku elektronicznym.
  6. Korzystanie z obiadów przez uczniów jest możliwe w pełnym tygodniowym wymiarze(od poniedziałku do piątku). Nie ma możliwości rezygnacji z pojedynczych dni, w sytuacji gdy dziecko w któryś dzień nie chce jeść obiadu, proszę korzystać z opcji odpisu.
  7. Nieobecność dziecka w szkole należy zgłosić danego dnia do godziny 8.45 (tzw. odpis) pod nr telefonu 857121023. W przypadku braku takiej informacji jakiekolwiek odliczenia nie będą możliwe. Koszt niewykorzystanych obiadów odliczony będzie przy zakupie obiadów na następny miesiąc.
  8. Rodzice korzystający z obiadów przydzielanych przez MOPS mają obowiązek złożyć wniosek do MOPS(w miesiącach lipiec-sierpień oraz  na początku stycznia), karmienie uczniów korzystających z pomocy MOPS następuje dopiero po otrzymaniu decyzji z wyżej wymienionej instytucji.
  9. Przestrzeganie powyższych procedur pozwoli na sprawne zorganizowanie pracy stołówki.

 M. Szymańska


Szanowni Rodzice!

     Ponawiam prośbę, aby nie zaokrąglać wpłat za obiady, wpłacają Państwo dokładnie kwotę podaną przeze mnie w e-mailu. Przypominam jednocześnie, że od nowego roku kalendarzowego 2021 odpisy za obiady zgłaszamy, dzwoniąc  tylko pod nr telefonu 857121023.                                                                                                                                                                                               Kierownik świetlicy: M. Szymańska


Zegar

Thursday, 30 czerwiec 2022

Kalendarz

czerwiec 2022
MTWTFSS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Copyright © 2022 SP w Dąbrowie Białostockiej  Rights Reserved.