Jadłospis - 17 - 21 maj 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,  

Poniedziałek, 17-05-2021r.

Zupa pieczarkowa z zacierką (1,3,5,6,7,9,10), chleb-1, ziemniaki, bigos z mięsem i kiełbasą (1,5,6,8,10), kompot

Wtorek, 18-05-2021r.

Zupa z zielonego groszku (1,7,8,9, 10), chleb-1, udo z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (1,6,7,8,9, 10), kompot.

Środa, 19-05-2021r.

Zupa koperkowa(1,3,6,7,9,10), chleb-1, ryba z pieca (1,3,4,7,8,9,10), ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej (3,6,7,10) kompot.

Czwartek, 20-05-2021r.

Zupa – kapuśniak z ziemniakami(1,5,8,9, 10), polędwica w sosie grzybowym (1,5,7,8,9,10), surówka-pomidor w sosie ziołowym(9,10), kompot, chleb-1

Piątek, 21-05-2021r.

Zupa fasolowa (1,5,9), chleb-1, pierogi z serem i śmietaną (1,3,7) kompot.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Jadłospis na 10 - 14 maj 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,                                        

Poniedziałek, 10-05-2021r.

Zupa ogórkowa (1,7,8,9,10), chleb-1, ziemniaki, pieczeń w sosie pieczeniowym (1,3,5,6,7,10), sur. wielowarzywna (3,6,10,12), kompot

Wtorek, 11-05-2021r.

Zupa z fasolki szparagowej (1,6,7,8,9), chleb -1, ziemniaki, kotlet panierowany z fileta drobiowego (1,3,7,8,10), marchew duszona (1,7), kompot.

Środa, 12-05-2021r.

Krupnik ryżowy(1,6,7,9,10), chleb-1, paluszki rybne (1,5,6,8,10), ziemniaki, sur. z kapusty kwaszonej(10), kompot.

Czwartek, 13-05-2021r.

Zupa –biały barszcz (1,5,7,9), makaron w sosie mięsno-warzywnym (1,5,7,8,9,10), ogórek, kompot, chleb-1

Piątek, 14-05-2021r.

Zupa grochówka z ziemniakami (1,6,9,10), chleb-1, naleśniki z twarogiem i rodzynkami z cukrem pudrem (1,3,6,7), kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Jadłospis na 4 - 7 maj 2021 rok 

1 - zboża zawierające gluten, 3 - jaja i produkty pochodne, 5 - orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne, 6 -  soja i produkty pochodne, 7 - mleko i produkty pochodne, 9 - seler i produkty pochodne, 10 - gorczyca i produkty pochodne, 11 -  nasiona sezamu i produkty pochodne,   

Wtorek, 04-05-2021r.

Zupa kalafiorowa z zacierką (1,3,6,7,8,9,10).Chleb-1, ziemniaki, forszmak(1,6,7,9,10),sur. z białej kapusty (6,10), kompot.

Środa, 05-05-2021r.

Zupa pomidorowa z makaronem(1,3,9,10), chleb-, kotlet z ryby (1,3,4,6,9,10), sur. mizeria (7) ziemniaki, kompot.

Czwartek, 06-05-2021r.

Zupa jarzynowa(1,6,7,9), ziemniaki, kotlet schabowy panierowany (1,3,5,7,8,10), buraczki(6,8,10), kompot, chleb-1

Piątek, 07-05-2021r.

Zupa szczawiowa z ziemniakami(1,5,7,9), chleb-1, ziemniaki-jajko w sosie musztardowym (1,3,5,6,7,8,10) sur. z kapusty pekińskiej(3,6,7,10) kompot

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa do ryb i kurczaków, majeranek, czosnek granulowany, kolendra mielona, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek, papryka ostra i słodka, cynamon. Intendent ma prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn niezależnych od niego.


Szanowni Rodzice!

     Ponawiam prośbę, aby nie zaokrąglać wpłat za obiady, wpłacają Państwo dokładnie kwotę podaną przeze mnie w e-mailu. Przypominam jednocześnie, że od nowego roku kalendarzowego 2021 odpisy za obiady zgłaszamy, dzwoniąc  tylko pod nr telefonu 857121023.                                                                                                                                                                                               Kierownik świetlicy: M. Szymańska